Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

ČUVAJMO OKOLIŠ ZAJEDNO

Dana 3. rujna 2018. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Čazma potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020..

Temeljem ovog Ugovora, dodijelit će se bespovratna sredstva Gradu Čazmi u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Čuvajmo okoliš zajedno“. Njegova ukupna vrijednost je 309.639,50 kuna.

Sunositelj aktivnosti je Općina Štefanje, koja je s Gradom Čazma ranije potpisala Sporazum o udruživanju u provedbi projekta.

Riječ je o programu izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, čiji je cilj informirati i educirati cjelokupno stanovništvo Grada Čazme i Općine Štefanje o održivom gospodarenju otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Aktivnosti koje će se provoditi kako bi se postigao planirani cilj su: specijalizirane televizijske i radijske emisije, javne i edukacijske tribine, predstave za djecu i natjecanja u školama , radijske i Internet reklame te nadogradnja internetske stranice.

Predškolska i školska djeca informirat će se o održivom gospodarenju otpadom putem njima namijenjenih izobrazno-informativnih materijala, a posebno će se osmisliti i letci i plakati.

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. „Zajedno do fondova EU“..

 

 

RADIO I TV EMISIJE

Radio emisijom „Čuvajmo okoliš zajedno“, na valovima Super radija Čazma, u srijedu, 19.12. 2018. godine započeo je medijski dio projekta informativno-izobraznih aktivnosti o gospodarenju otpadom u gradu Čazma i općini Štefanje, sufinanciranih sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, u ukupnom iznosu od 309.639,50 kn. U emisiji koju je vodio novinar Robert Ruklić gostovali su Sanja Kalambura, profesorica i prodekanica Veleučilišta Velika Gorica, Ivan Beljan, direktor tvrtke Komunalije Čazma i Vladimir Skočić, predsjednik udruge „Plavo nebo“ iz Popovače. Teme ove uvodne emisije bilo je odvojeno prikupljanje otpada i kućno kompostiranje, a gosti su se dotaknuli i drugih tema vezanih uz gospodarenje otpadom važnih za sve građane grada Čazme.  Ovo je prva takva radio emisija, a tijekom trajanja ovog projekta predviđena je još jedna emisija tijekom sljedeće godine.

Medijski dio projekta informativno-izobraznih aktivnosti o gospodarenju otpadom u gradu Čazmi i općini Štefanje, sufinanciranih sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, u ukupnom iznosu od 309.639,50 kn, nastavlja se danas, emisijom na Mreži TV, koja će se emitirati u petak, 21. prosinca u 19 sati, s reprizom u subotu, 22. prosinca, u 15,30 sati. U emisiji su gostovali Sanja Kalambura, profesorica na Veleučilištu Velika Gorica, Vladimir Skočić, predsjednik eko udruge “Plavo Nebo” iz Popovače i Želimir Curiš, tehnički rukovoditelj Komunalija Čazma.

 

 

LETCI I PLAKATI

Sprijecimo nastanak otpada CAZMA

Recikliranje je u modi CAZMA

Ovo vrijedi CAZMA

Otpad je nasa odgovornost CAZMA

Kompostiraj i profitiraj CAZMA

 

Predstavljen projekt Čuvajmo okoliš zajedno

 

Edukativna tribina “Čuvajmo okoliš zajedno”

 

Vrtićanci dobili promotivne materijale o čuvanju okoliša

Čazmanskim srednjoškolcima podijeljeni promotivni materijali

Čazma, 13.3.2019.

U sklopu projekta “Čuvajmo okoliš zajedno”, kojemu je Srednja škola Čazma partner, učenicima su podijeljeni edukativni materijali. Slijedi izrada uporabnog ili umjetničkog rada od otpadnog materijala. Najbolji uradak dobit će nagradu. Voditeljica projekta u školi je Spomenka Koledić, dipl.ing..

JAVNA TRIBINA „ČUVAJMO OKOLIŠ ZAJEDNO“

Tribina i izložba radova “Čuvajmo okoliš zajedno”

Javna tribina na temu održivog gospodarenja otpadom

Održana javna tribina na temu održivog gospodarenja otpadom

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda