U sklopu kulturne manifestacije „Dani Slavka Kolara“, u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma održana je svečanost proglašenja pobjednika Natječaja za kratku priču satiru i dodjela nagrada.

Na natječaj u pristigla 72 rada iz Hrvatske i inozemstva.

Žiri u sastavu: Miroslav Mićanović, Branislav Oblučar, Hrvoje Kovačević, Vinka Jelić Balta i Slađan Lipovec izdvojio je deset priča, koje su objavljene na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Čazma, 15. studenog 2013..

Projekt koji financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Čazma i Bjelovarsko-bilogorska županija tako je na uspješan način spojio tradiciju i suvremenost, reaktualizirajući djelo Slavka Kolara i potičući recentnu književnu proizvodnju, istovremeno promovirajući Čazmu kao malo, ali nezaobilazno i važno kulturno sjedište.

Prva nagrada, plaketa i iznos od 1500 kn, ide na „Put bez povratka“, a ponijet će je Marijan Vogrinec. Drugu nagradu, plaketu i iznos od 1000 kn, osvojila je priča „Biderrmeier“ Samira Raguža. Treću nagradu, plaketu i iznos od 700 kn osvojila je Ivana Krencer pričom „Mister Savršeni“.

 Organizacijski odbor Kolarovih dana zahvaljuje svim autoricama i autorima na sudjelovanju u natječaju i čestita najuspješnijima, očekujući isti odaziv i sljedeće godine.

natjecaj