Nakon višegodišnje stanke, Bjelovarsko-bilogorska županija ponovno se financijski i logistički uključila u organizaciju najduže cestovne utrke u Hrvatskoj i utrke s najdužom tradicijom, supermaratona od Zagreba do Čazme.Župan Marko Marušić, čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak te predsjednik čazmanskog Gradskog vijeća Branko Novković i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Čazme Elvira Babić Marković u četvrtak, 24. ožujka najavili su utrku koja će se održati ove nedjelje, kao i sva popratna zabavna događanja koja počinju već dan ranije.

– Normalno da Bjelovarsko-bilogorska županija daje punu potporu ovakvom događaju kojim se spajaju dva stara grada, Zagreb i Čazma, dva kaptola i dvije županije. Mislim da je ta utrka postala jedan prepoznatljiv brend Grada Čazme, a samim time i Bjelovarsko-bilogorske županije. Ona nije samo utrka, to je jedna lijepa priča – povijesna, sportska i turistička te se zahvaljujem Gradu Čazmi kao jednom od glavnih organizatora, uz Zagrebačku županiju, a Bjelovarsko-bilogorska županija će im uvijek biti potpora – rekao je župan.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak zahvalio je županu na potpori i podsjetio kako je riječ o utrci dugoj 61 km i 350 metara te da je svaki svaki maratonac koji dođe do Čazme pobjednik.

– Zahvaljujem našoj županiji što se uključila ove godine u supermaraton jer prije nismo uvijek imali tu potporu, ali hvala županu što je prepoznao ovaj brend, kako Grada Čazme, tako i Bjelovarsko-bilogorske županije. Trenutačno je prijavljeno 123-oje maratonaca. Hoće li svi startati, vidjet ćemo, ali ja im svima želim sretan put do Čazme. Na nama je da ih dočekamo, kao što to uvijek biva, oko podneva – rekao je gradonačelnik. Posljednje dvije godine utrka nije održana zbog pandemije, a prije toga, samo početkom devedesetih jedna utrka nije održana zbog rata.

– Nadam se da više neće biti prekida u održavanju ove najduže cestovne utrke u Hrvatskoj, zaključio je gradonačelnik.

Program 45. supermaratona “Od Kaptola do Kaptola”:https://www.cazma.hr/…/program-45-supermaratona-zagreb…/

Foto: Davor Kirin-Photography