Božićna priča obitelji Salaj održava se već više od 20 godina na imanju obitelji u Grabovnici pored Čazme. Ova jedinstvena manifestacija jedan je od najvećih božićnih događaja u Hrvatskoj, a privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

– Mnoštvo dobro raspoloženih ljudi, nasmijana lica i treperenje lampica koje vas prati gdje god se okrenete savršeno je okruženje za prisjetiti se najljepših događaja u godini i maštati o svemu što je tek pred nama. A u Grabovnici, pred vama neće biti samo otvorena vrata imanja Salaj, već i otvorena srca obitelji od koje je sve i krenulo. Gostoprimstvo obitelji Salaj prenijet će na vas ljubav koju nose prema svom kraju i radost koju im pružaju blagdani. U miru krajolika na obroncima Moslavine uživat ćete u zvucima prirode, dobrom jelu i kapljici i nesvakidašnjem okruženju ljubavi, osmijeha i prijateljstva. A samo jedan pogled bit će dovoljan da ova božićna čarolija ostane urezana u vaše sjećanje zauvijek, poručuju s imanja Salaj.

Ove godine, imanje Salaj (A. Starčevića 132, Grabovnica, Čazma) svojim posjetiteljima otvara vrata u subotu, 27. studenog 2021., a Božićna će priča trajati do nedjelje, 9. siječnja 2022.. Naravno, pod uvjetom da epidemiološke mjere ostanu ovakve kakve su sada… Dodatni sadržaj, uz milijune lampica, je i vatromet koji se ondje održava svaki dan za vrijeme trajanja manifestacije.

Glede cijene ulaznica, individualni dolazak naplaćuje se 40,00 kuna po osobi, djeca do 7 godina u pratnji odraslih ne plaćaju ulaznicu kao ni osobe s invaliditetom, štićenici, djeca i odrasli s posebnim potrebama. Za organizirani dolazak, odnosno grupe od 30 i više osoba cijena je 35 kuna po osobi (u tom slučaju plaćaju i djeca svih dobi). Cijena za vrtićke grupe je 25,00 kuna po osobi. Parking je besplatan.

Foto: Davor Kirin