Svjetski poznato „svjetleće“ imanje pokraj Čazme ponovno oduševljava posjetitelje iz zemlje i inozemstva.

I ove godine, 1. prosinca, vrata svojega imanja posjetiteljima je otvorila obitelj Salaj. Ovogodišnja manifestacija, pod nazivom Čarolija svjetla by Salaj, trajat će do 8. siječnja 2024. godine, a posjetitelji mogu posjetiti imanje svakodnevno od 14:00 do 21:00 sat.

Imanje Salajevih, poznato po spektakularnom kićenju tijekom blagdanske sezone, postalo je pravi hit među posjetiteljima u Hrvatskoj. Ta jedinstvena manifestacija privukla je veliki broj znatiželjnika, potičući i druge gradove na organizaciju adventskih događanja.

Primjerice, Zagreb je preuzeo neke elemente kićenja inspirirane Salajevim imanjem, dok je i u Dalmaciji jedna obitelj započela sličnu priču, poput ove u Grabovnici.

I ove godine stigle su brojne najave posjeta iz hrvatskih gradova, ali i inozemstva. Na popisu dolazaka su gosti iz Austrije, Mađarske, Njemačke, i Slovenije, a najavilo se i petnaest gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država. Također, očekuju se posjetitelji iz Italije i Portugala, čineći ovo događanje međunarodno prepoznatljivim.

– Ove godine smo pripremili obilje sadržaja kako bismo posjetiteljima pružili još ljepši doživljaj. Posebno ističemo predivno ukrašen bor koji smo oblikovali poput pravog umjetničkog djela. Unaprijedili smo i proširili našu kolekciju drvenih figurica, donoseći svježe i kreativne dodatke. U fokusu ove godine je poboljšanje i pojačanje doživljaja, kako bismo pružili posjetiteljima još ugodnije iskustvo. Povećali smo broj lampica u usporedbi s prošlogodišnjim izdanjem, stvarajući još svjetlije i blistavije ozračje. Krenuli smo s pripremama već 20. srpnja i kićenje je trajalo do par prije otvorenja. Osim vizualnog užitka, posjetiteljima nudimo bogatu ponudu hrane i pića te brojna iznenađenja koja će dodatno obogatiti njihovo iskustvo. S radošću očekujemo dolazak gostiju kako bismo s njima podijelili blagdansku čaroliju našega imanju, poručio je jedan od vlasnika, Alen Salaj.