Prošle godine provedena je dogradnja i obnova čazmanskog dječjeg vrtića, vrijedna 6,3 milijuna kuna i financirana iz europskog fonda. U dječji vrtić u Čazmi već se više puta tijekom godina ulagalo, međutim, ovo je najsveobuhvatniji zahvat do sada. Dograđene su dvije sobe, garderoba, praonice, kuhinja je proširena i rekonstruirana, terase su natkrivene i zatvorene, a vrtić je dobio novi namještaj, didaktiku i opremu za rad te potpuno novoopremljeno i uređeno dječje igralište. „Riječ je o velikom projektu, najvećem nakon Čazme Nature, koji značajno doprinosi poboljšanju standarda i kvalitete usluge i rada u ovoj ustanovi“, prilikom obilaska vrtića, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.

„Novi prostor u uporabi je od ožujka, međutim, pandemija korona virusa privremeno je zatvorila vrtić. Popuštanjem mjera, djeca se polako vraćaju u našu ustanovu“, zadovoljna je ravnateljica, Martina Kovač.

U vrtiću nema listi čekanja i sva su djeca upisana, zahvaljujući upravo ovoj dogradnji i proširenju. Također, zaposleni su i novi djelatnici, četiri odgajateljice i spremačica, tako da je u DV „Pčelica“ Čazma trenutačno zaposleno 32-oje zaposlenika.

U vrtiću se provodi i projekt „Za čazmanske mališane zajedno“, kojim je omogućen boravak u vrtiću djeci čiji roditelji rade u popodnevnoj smjeni te zahvaljujući kojemu je također zaposleno nekoliko odgajatelja i stručnih suradnika.

Cijena za korisnike vrtića nije se mijenjala već više od 10 godina, a iz proračuna Grada Čazme financira se dvije trećine ekonomske cijene po polazniku.