Spojna cesta A. Vulinca – Livadarska

Projekt izgradnje spojne ceste između Livadarske i Ulice Alojza Vulinca u Čazmi, kod Osnovne i Srednje škole Grad Čazma realizirat će nagodinu vlastitim sredstvima. Građevinska dozvola za taj zahvat odavno je pribavljena, na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja projekt nije prošao jer su tada prioritet imali projekti manje financijske vrijednosti, a od plana da se izgradnja spojne ceste kandidira na fondove ruralnog razvoja se odustalo: „Pitanje je kada će oni biti otvoreni, a i kada budu, Grad je pripremio projekte puno veće vrijednosti. Izgradnju spojne ceste financirat ćemo proračunskim sredstvima“, rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

Projekt obuhvaća građevinske zahvate uz izgradnju pješačkih staza, rasvjetu i drugo:

„Prema procjeni, ova investicija iznosit će oko milijun kuna. Iako je osnivač Osnovne škole Bjelovarsko-bilogorska županija, učenici su naši sugrađani i naša je obveza osigurati im maksimalnu sigurnost“, zaključuje gradonačelnik.

 

Obnova Omladinske

Kolčenja i ostali pripremni radovi već su napravljeni, a ovih dana počela je i obnova Omladinske ulice u Čazmi.

Glavni izvođač radova čazmanske su Komunalije, a prema procjeni zahvat će koštati oko 200.000 kuna.

IMG_7486'

IMG_7482'

 

Nagodinu rekonstrukcija M. Novačića

Grad Čazma dobio je suglasnost Hrvatskih cesta za rekonstrukciju Ulice Milana Novačića. Time je načelno potvrđeno da su navedeni radovi ušli u proračun Hrvatskih cesta za sljedeću godinu.