Grad Čazma je primio informaciju od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU, vezano za procjenu kvalitete projektnog prijedloga za otvoreni trajni poziv „Zaželi – Program zapošljavanja žena“. Navedeni projektni prijedlog prošao je drugu fazu postupka  – Procjenu kvalitete te ulazi u treću fazu – Donošenje odluke o financiranju, koju će provesti Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Projektnom prijedlogu Grada Čazme, koji je ocijenjen sa 108 od mogućih 110 bodova, može se dodijeliti 2.506.627,64 kuna bespovratnih sredstava u 100%-tnom intezitetu potpore.

Grad Čazma je 17. kolovoza prijavio projekt na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava u okviru programa – ZAŽELI- Programa zapošljavanja žena financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Grad Čazma, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čazma, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar i Hrvatskim crvenim križem – Gradsko društvo Čazma. Izradila ga je Razvojna agencija Čazma.

Projekt Grada Čazme, pod nazivom „Uključi“, predviđa zapošljavanje 15 žena koje će brinuti o 60 starijih i nemoćnih osoba. Dio žena iz projekta će se educirati za deficitarna zanimanja te će im se na taj način pružiti dodatna znanja, povećati kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada.

Projekt daje prednost zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, odnosno ženama starijim od 50 godina, ženama s najviše završenom srednjom stručnom spremom itd.. Provodit će se 30 mjeseci, od čega će žene biti zaposlene 24 mjeseca.