U Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma u ponedjeljak 4. travnja, s početkom u 17,00 sati održat će se prva Mala igraonica i pričaonica za bebe i malu djecu. Mala igraonica i pričaonica nudi program namijenjen bebama i djeci do tri godine starosti. Roditelji ili drugi odrasli, koji djecu vode u Malu igraonicu, obvezno moraju biti nazočni u vrijeme igre. Program ove igraonice odvija se jednom tjedno, ponedjeljkom u popodnevnim satima u trajanju od 60 minuta.  Igraonicu organizira Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma, a izvodi se u odgovarajućem prostoru, opremljenom razvojno primjerenim igračkama i slikovnicama.

Cilj programa Male igraonice je poticanje fiziološkog razvoja i samostalnosti bebe u njezinim aktivnostima. Svrha igraonice je razvijanje fine motorike, usvajanje novih riječi, razvijanje perceptivnih sposobnosti,  upoznavanje osnovnih jezičnih struktura, koncentracije i pažnje te razvoj mašte. Važno je što ranije početi s čitanjem bebama od najranije dobi. Čitanje djetetu od najranije dobi uvodi dijete u svijet umjetnosti i književnosti, unapređuje djetetove sposobnosti slušanja, pomaže u razvoju opažanja pamćenja, mišljenja i logičkog zaključivanja i ima mnoge druge prednosti.

U Igraonici je spojeno čitanje slikovnica s igrom, da se najmlađe kroz zanimljiv način uvede u svijet knjiga, te se uz pomoć roditelja dijete od najranije dobi privikava na odnos prema zajedničkim dobrima i stvara naviku korištenja knjižnice.

Sve zainteresirane roditelje pozivamo da se pridruže Maloj igraonici i pričaonici u knjižnici. Prijavnice za polaznike možete ispuniti u Gradskoj knjižnici u radnom vremenu knjižnice.

 

Romana Lautar, dipl. knjižničarka