U Gradskoj vijećnici u Čazmi održan je sastanak o mogućnosti kooperantskog ugovora s tvrtkom Podravka, glede uzgoja krastavaca, paprike i feferona. Odaziv je bio zadovoljavajuć te su prisutni pokazali velik interes. Definiran je rok do petka 29. siječnja za prijavu površina i vrsta kultura. Sve radnje oko analize tla u potpunosti će financirati Grad Čazma. Podravka će osigurati nabavu repromaterijala te provesti edukaciju zainteresiranih. “Predstavljene su i kalkulacije na bazi površine od 1000 četvornih metara, koje pokazuju da ovakav oblik poljoprivredne djelatnosti može, na maloj površini, osigurati pristojan dodatni prihod po obitelji”, izjavila je pročelnica za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju Grada Čazme, Andrea Prugovečki Klepac.
Inicijator pokretanja ovakvog oblika poljoprivredne proizvodnje je Grad Čazma i predsjednik gradskog Odbora za gospodarstvo, poljoprivredu, poduzetništvo i obrtništvo, Vjekoslav Budanec, koji se i sam bavi uzgojem povrća.
Svi zainteresirani mogu se javiti u Gradsku upravu Grada Čazme, na brojeve telefona: 771-905, Andrea Prugovečki Klepac, ili 771-052, centrala.