U ponedjeljak, 04. travnja 2016. održana je prva Mala igraonica i pričaonica za bebe i djecu od 0 do 3 godine starosti u Gradskoj knjižnici. U Maloj igraonici je sudjelovalo desetak beba i djece i njihovih roditelja.

Važno je što ranije početi s čitanjem bebama, od njihove najranije dobi. Čitanje djetetu od najranije dobi uvodi ga u svijet umjetnosti i književnosti, unapređuje njegove sposobnosti slušanja, pomaže u razvoju opažanja pamćenja, mišljenja i logičkog zaključivanja i mnoge druge prednosti.
U Igraonici je spojeno čitanje slikovnica s igrom, kako bi se kroz zanimljiv način uvelo najmlađe u svijet knjiga, te se uz pomoć roditelja dijete od najranije dobi privikava na odnos prema zajedničkim dobrima i stvara naviku korištenja knjižnice.

Mala igraonica i pričaonica je projekt Gradske knjižnice Slavka Kolara u sklopu nacionalne kampanje „Čitaj mi”, s ciljem da usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa.

Mala igraonica i pričaonica će se održavati svaki ponedjeljak od 17.00 sati do 18.00 sati, stoga pozivamo sve zainteresirane roditelje da se pridruže u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma. Prijavnice se mogu ispuniti u radnom vremenu knjižnice.