Na inicijativu Društva Naša djeca Čazma, grupa građana, uglavnom roditelja s djecom, prošle subote posjetila je Nacionalni park Plitvička jezera. 24. listopada izabran je upravo zbog toga što svake godine u Obiteljskom tjednu koji se obilježava od 24. do 31. listopada uprava parka spušta cijenu na svega 25 kuna po osobi, a za djecu do sedam godina ulaznica je gratis.
Sve posjetitelje, a pogotovo one najmlađe oduševilo je što uz uživanje u ovom predivnom i svjetski poznatom parku prirode u cijenu ulazi i vožnja brodom i panoramskim vlakom.
Čazmanci su tako, uz masovni posjet odraslih i djece iz cijele Hrvatske i brojnih stranih turista, među kojima prednjače oni s Dalekog istoka, subotnje poslijepodne proveli hodajući rutom dugom 8 kilometara, a zbog vremena kakvo su samo mogli poželjeti, dobrog društva i uživanja u ljepotama Plitvičkih jezera ovaj će izlet zaista pamtiti.
Uvidjevši da putujući, razgledajući, fotografirajući i uživajući u prirodnim ljepotama nisu nimalo različiti od ostalih turista, stvorili su i svoju krilaticu: Ako mogu Japanci, mogu i Čazmanci!
Društvo Naša djeca Čazma pozvalo je subotnje putnike na novi izlet put Kleka i Ogulina koji planiraju već na proljeće.

Plitvice-DND-Cazma-13