Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak potpisao je danas  Ugovore o sufinanciranju projekata za 2017. godinu s  predstavnicima udruga s područja Grada Čazme. Ukupna vrijednost sufinanciranja projekata iz Gradskog proračuna iznosi 158.000,00 kuna, a projekte će tijekom godine provoditi ukupno 18 udruga koje su se javile na Javni natječaj ove godine te su svi pozitivno ocijenjeni. One udruge koje se financiraju kroz cijelu godinu iz proračuna grada Čazme su sportske i vatrogasne i one nisu ušle u ovih  158.000,00 kuna pojasnio je gradonačelnik grada Čazme Dinko Pirak prilikom potpisivanja, “Vi ste udruge koje rade, idemo to tako reći, strukovno. Dakle, svaki se bavite određenim stvarima, no ono što je važno reći, kroz vaše udruge dosta naših građana nalazi svoj neki rad kojima se bave, bilo to dakle vingradari, pčelari, braniteljske udruge, udruge djece s poteškoćama u razvoju, ekološke udruge, dakle ima vas dosta koji okupljate naše građane. Ovo je prilika zahvaliti vam svima na uspješnom radu. grad se ponosi svojim udrugama, ponosi se rezultatom rada tih udruga i mogu vas sve samo lijepo pohvaliti i zaželjeti vam uspjeh u radu i uspješnu suradnju s gradom u budućnosti”, rekao je Pirak.

Danas su ugovore potpisale i tri braniteljske udruge sa područja grada Čazme. Kako su rekli njihovi predsjednici ova sredstva im uveliko pomažu pri radu, pa je tako Darko Kajfeš predsjednik čazmanske HVIDRE rekao da donacija  puno znači s obzirom na to da su ograničeni na sredstva od članarine, a potrebe su dosta velike i imaju puno programa koje moraju realizirati.

Na sredstvima je zahvalio i predsjednik Udruge uzgajivača pasmine gidran konja Branko Kovačić:

Moram reći da znam situaciju u daleko većim gradovima kako i na području naše županije tako i šire koji ne izdvajaju toliko sredstava za rad svojih udruga i stoga ova zahvala je zaista tim veća i jača prema našem gradu. Sigurno ova sredstva koja ćemo ostvariti ovim ugovorom nisu dovoljna za sve naše aktivnosti i planove, ali znadete kad malo dodate odavde, malo s druge strane, malo s treće strane onda ipak dobijete barem koliko-toliko sredstava da se taj rad u tim našim udrugama može prema našim planovima i na neki način ostvariti, još jednom hvala gradu”, rekao je Kovačić.

superportal.hr