Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara i bjelovarski mali gradonačelnik Rafael Pranjić, u pratnji zamjenice gradonačelnika Grada Bjelovara, Valne Bastijančić Erjavec i Vjeruške Štivić, posjetili su jučer Grad Čazmu i gradonačelnika Dinka Piraka. Više o razlozima posjeta rekla je Valna Bastijančić Erjavec:

– Grad Čazma je kao i Grad Bjelovar „Grad prijatelj djece“  i tu ste ponosnu titulu dobili i prije Bjelovara. Sastav u kojem smo došli voli jako smišljati i osmišljavati različite manifestacije i projekte pa se nadamo da ćete i s nama podijeliti koju dobru ideju, a i mi ćemo s vama podijeliti neke naše ideje. Zanima nas kako Društvo “Naša djeca” Čazma radi. Puno radite i u ovom našem projektu došli smo na ideju da obilazimo i druge gradove u županiji, a onda da naš projekt proširimo i van granica županije. Tako smo došli k vama jer smatramo da od vas dosta toga možemo saznati i naučiti – rekla je Bastijančić Erjavec.

S radom Dječjeg gradskog vijeća gradonačelnika Dinka Piraka upoznao je mali gradonačelnik Grada Bjelovara, Rafael Pranjić.

– Dječje vijeće ima sjednice, ali imamo češće okupljanja koja su svaki mjesec i tamo dogovaramo plan za stvari koje ćemo napraviti. Dvaput godišnje imamo sjednicu pred kamerama i tamo možemo reći sve što mislimo i što bi nam bilo potrebno kao djeci u našem gradu.

Domaćin druženja, gradonačelnik Pirak je kazao kako mu je drago da su se mladi angažirali u politici:

– Mi u Čazmi nemamo malo vijeće, ali je to jedna ideja koju kanimo provesti. Gledajući vas i vašu ozbiljnost, pohvalno je da želite učiniti bolje vašem gradu, a vaše ideje trebaju odrasli čuti. Mi imamo nekoliko susreta s našim najmlađima, kroz manifestacije i njihov dolazak ovdje, pa nam donose svoje želje. U tim željama stvarno ima krasnih ideja koje se provlače kroz godine. Neke ideje želimo realizirati i napraviti nešto na tu temu, neke su već ostvarene, a neke su u realizaciji, poput budućeg eko bazena – rekao je Pirak.