Odbojkašice ŽOK-a Čazma osvojile su III. odbojkašku ligu regije Centar, skupina Istok, bez izgubljenog seta u cijeloj sezoni, što se do sada još nije dogodilo. Odbojkaši MOK-a Čazma prvaci su II. odbojkaške lige Centar. U srijedu, 24. 4., za njih je u Gradskoj upravi Grada Čazme održan prijem na kojem im je gradonačelnik Dinko Pirak čestitao na uspjesima.
– Nakon godina treninga i marljivog rada rezultat je ovdje na čemu vam čestitam. Prije svega ženskoj ekipi koja je pokazala Čazmanke u najboljem svjetlu kroz odbojku. Isto tako muška ekipa Čazme je na vrhu, a odbojka u Čazmi ima dugogodišnju tradiciju – rekao je gradonačelnik.
Iako su prvaci u svojim rangovima natjecanja, na žalost, zbog velikih troškova, prvenstveno najma sportske dvorane, koji mjesečno iznosi od 3.500 – 4.000 kuna neće se natjecati u višim rangovima, iako to zaslužuju uspjesima i kvalitetom.

– Uspjeh ove godine bio je očekivan, nadali smo se tom prvom mjestu. Prošle godine smo se natjecale u II. ligi, nažalost, upravo zbog financijskih razloga smo se vratili u treću. Sljedeće godine vjerojatno, zbog istih razloga, nećemo igrati drugu ligu jer jednostavno, financije nam to ne dopuštaju. Znamo da Grad daje sve što može, ali troškovi dvorane su nam preveliki i sve dotacije što dobijemo od Grada mi damo za dvoranu, čak i malo više. Tu su još troškovi gostovanja, sudačkih troškova i opreme – rekla je trenerica ŽOK-a Čazma, Sanja Kolar.

– Zahvaljujem vam se na ovom prijemu i drago nam je što cijenite naše rezultate i naš trud. Što se i nas tiče, prvaci smo druge lige i trebali bismo igrati kvalifikacije za prvu ligu, ali gotovo sigurno nećemo ići u viši rang, prvenstveno zbog troškova. Nas ne brinu troškovi višeg ranga natjecanja, prvenstveni razlog je sportska dvorana. Viši rang zahtjeva više treninga, znači i više dvorane i onda praktički dvorana pojede trećinu prvoligaškog budžeta, što je po meni previše. Iz Saveza imamo svake godine pozive da idemo u prvu ligu, ali eto, prvenstveno zbog dvorane ne idemo. Postoji i mana male sredine, jer igrači ne znaju što će iduće godine raditi i gdje će nastaviti školovanje – rekao je Krešimir Dođivić, trener MOK-a Čazma.

– Da je Grad Čazma vlasnik sportske dvorane, a ne Bjelovarsko-bilogorska županija, naknadu za korištenje čazmanski klubovi i udruge ne bi morali plaćati. To je naša dvorana, mi smo je gradili i to je velika nepravda i besmislen namet za naše sportaše, koji ih koči i usporava u daljnjem napredovanju, smatra gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Za iznimne uspjehe u sportskim natjecanjima, Grad Čazma nagradio je čazmanske odbojkaške klubove s po 5.000 kuna.