Povodom Europskog dana logopedije 5. ožujka 2021. u 18 sati u Centru za kulturu Čazma održat će se besplatna prezentacija ALOHA programa mentalne aritmetike za roditelje i radionica za djecu. Uvodnu prezentaciju i radionicu za djecu održat će predstavnici Littere d.o.o. vlasnika master franšize za Hrvatsku.

Program ALOHA mentalne aritmetike uz mentorstvo i suradnju s logopedskim kabinetom Logos Sonje Maletić, prof. logopedinje,  u Čazmi provodit će logopedinja Gordana Jančić.

ALOHA mentalna aritmetika je program intelektualnog i mentalnog razvoja za djecu od 4 do 13 godina, koji na zabavan način potiče razvoj njihovog mozga u ovom najvažnijem periodu.

U programu ALOHA  djeca vježbaju mentalnu aritmetiku tako da koriste i vizualiziraju abakus, najstariju  poznatu napravu za računanje koja je preteča današnjih kompjutera. Na taj način velikom brzinom rješavaju mentalne operacije. Ovaj program stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane polutke. Zahvaljujući tom, razvijaju se njihove:

               : sposobnosti učenja,

              : pamćenja,

             : fokusa,

              : koncentracije,

              : vještine slušanja,

              : fotografskog pamćenja,

              : analitičke sposobnosti,

              : vještine opažanja,

              : imaginacije i vizualizacije,

              : prostorne orijentacije,

              : kreativnosti