KK Husar je ovog vikenda (25. kolovoza 2018.) bio organizator Prvenstva Hrvatske. To je najviše rangirano natjecanje konjičkog sporta, na kojem se provjerava fizička sprema jahača i stanje izdržljivosti konja. Pored Prvenstva Hrvatske, natjecatelji su ostvarivali i bodove za Croatia cup. Bilo je prijavljeno više od 40 natjecateljskih parova iz 12 klubova RH i jedan natjecateljski par iz Slovenije. Prema prijavljenim natjecateljima i njihovim dosadašnjim rezultatima, očekivala se velika borba za prestižni plasman u svim kategorijama, što je samo natjecanje i potvrdilo.

KK Husar iz Čazme je sudjelovao sa 7 natjecateljskih parova, od čega njih 4 je nastupilo na utakmicama Prvenstva Hrvatske i to: na utakmici od 100 km u kategoriji seniora, Katarina Nerlović na grlu 743 Sokol. Na utakmici od 80 km, u kategoriji juniora, nastupili su Antonio Dijanek, s grlom Gidran Semsa, Martina Škrlec, sa Whisperom i Nela Kos, sa Spiritom. U seniorskoj utakmici, na stazi od 100 km, sa brzinama preko 20 km/sat u pojedinim etapama, pobijedio je par Denisse Radin sa Shagya Hajnal. Katarina Nerlović iz KK Husar sa 743 Sokolom osvojila je 4. mjesto.

U juniorskoj utakmici na 80 km, gdje je konkurencija bila i najveća, pobjednik je Stefano Osip sa grlom 492 Neron, koji je udaljenost od 84 km projahao za 4 sata i 8 minuta. Antonio Dijanek sa grlom Gidran Semsa osvojio je 3. mjesto, a Martina Škrlec, prošlogodišnja juniorska prvakinja, 4. mjesto. Nela Kos je diskvalificirana zbog šepanja konja.

U kadetskoj konkurenciji najbolji rezultat je imao Winkler Bor sa 1623 Qadirom.

Ovo Prvenstvo proteklo je u znaku jahača KK Istra iz Manjadvoraca, čiji su natjecatelji odnijeli iz Čazme sva tri prva mjesta. U ekipnom plasmanu, 1. mjesto je osvojila KK Istra, 2. mjesto osvojio je KK Husar i 3. mjesto osvojio je KK As iz Klinča Sela. Po ugodnom vremenu i dobro pripremljenoj i označenoj stazi, svi natjecatelji su sretno završili utrku, bez padova i bilo kakvih nezgoda. “KK Husar zahvaljuje na pokroviteljstvu i donaciji Gradu Čazmi te pomoći Komunalija Čazme, TZ Čazme, Milčić d.o.o., Vatrogasaca iz Čazme i Dabaca, Vinarije Furmek, Salaj Landa, Povijesne postrojbe Bjelovarski Graničari Husari 1756 i svih drugih koji su pomogli u održavanju ove utakmice”, istaknuo je predsjednik KK Husara, Branko Kovačić.