U Čazmi je održan prvi Sajam rabljenih stvari, događaj koji je privukao veliki broj građana te doprinio promicanju održive potrošnje. Organiziran s ciljem pružanja prilike svima koji posjeduju višak odjeće, obuće, igračaka, slikovnica, knjiga ili drugih uporabnih i ukrasnih predmeta da ih ponude javnosti po pristupačnim cijenama. Ovaj hvale vrijedan sajam potaknut je inicijativom Grada Čazme, a podržan je i od strane građana.

Gradonačelnik Dinko Pirak izrazio je potporu inicijativi, ističući kako su dobrodošle sve ideje koje pridonose zajedničkom cilju.

– Svaka ideja nam je dobrodošla. Na sajmu vidimo interes, kako prodavača tako i kupaca, i mislim da bi sajam trebao postati tradicionalan. Isto tako u razgovoru s prodavačima i kupcima saznao sam da im je želja da se sajam češće odvija i da bude na otvorenom, rekao je o gradonačelnik Dinko Pirak.

Da je interes bio velik svjedoči popunjenost svih predviđenih stolova na kojima su bili izloženi raznoliki predmeti, a posjetitelji su imali priliku pregledati i kupiti različite stvari. Nataša Furmek, jedna od prodavačica, pohvalila je inicijativu te izrazila nadu da će se sajam održavati češće, dok je Nataša Tonković predložila da se sljedeći sajam organizira na otvorenom kako bi pružio više prostora prodavačima i kupcima.

– Pozdravljam ovu inicijativu koja se svud u svijetu već provodi, pa i u susjednom Zagrebu. Odmah sam se odazvala kao ponuđač čim sam čula za sajam. Mislim da je dobra ideja i veseli me iznenađujuće dobar odaziv kupaca. Mislim da je ovo svakako dobra ideja i da bi se trebala realizirati i u budućnosti češće, barem jednom mjesečno, kazala nam je Nataša Furmek.-Ideja za ovaj sajam je odlična. Preporučila bih da idući sajam bude vani tako da sajam može privući više prodavača i kupaca. Jako sam zadovoljna s ovim prvim sajmom, nisam očekivala da će biti toliko ljudi koji će prodavati, rekla je Tonković.

Među izlagačima je bila i Marina Uher, koja je pohvalila ideju sajma i izrazila potporu ovakvim događanjima.

-Prvi put sudjelujem na ovakvom sajmu i moram priznati da sam došla s drugog kraja županije. Čim sam vidjela oglas, odmah sam se prijavila. Podržavam ovakav način susreta i druženja. Ovo je prilika da kupimo nešto za sebe, a smatram da bi ovakav sajam trebao postati tradicionalan u budućnosti, istaknula je Uher.

(Super portal)

Foto: D. Kirin