Poznati su rezultati 5. Čazmanskog vinokapa, međunarodne izložbe vina koja će se održati u petak, 1. travnja 2016. godine.

U petak 11. ožujka i u subotu 12. ožujka, četiri komisije obavile su organoleptički pregled i bodovanje svih prijavljenih vina i alkoholnih pića. U skladu s postignutim brojem bodova, prema Pravilniku izložbe, svakom se uzorku dodjeljuje pripadajuća diploma. Organizatori čestitaju svim izlagačima, posebno nagrađenima i izlagačima čiji su uzorci postigli zlatna odličja. Izlagače i ljubitelje vina pozivaju na otvorenje izložbe 1. travnja u 17,00 sati u motelu “Ana” u Čazmi.

Najbolje ocijenjeno vino, s 89,00 bodova, je “Kolednik crveni muškat”, sorte žuti muškat iz 2011. godine, proizvođača KZ Metlika iz Slovenije. Ukupno je podijeljeno 25 zlata, a sve rezultate možete pogledati u nastavku.

Zajednički projekt Grada Čazme i Udruge vinogradara i vinara „Čazma“ – izložba vina „Čazmanski vinokap“, postao je tradicionalan dio ovdašnje turističke ponude: „Zahtjevan je to projekt jer je riječ o međunarodnoj izložbi s više od 100 izlagača što je zavidan broj čak i za izložbe s dužom tradicijom, a čazmanska, osim po broju uzoraka, prednjači i po njihovoj kvaliteti“, istaknuo je predsjednik Udruge vinogradara i vinara Čazma, Mladen Furmek.

Rezultati 5. Čazmanskog vinokapa