Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sastao se s predstavnicima Udruge vinogradara i vinara Čazma na kojemu su razgovarali o promidžbi čazmanskog vinarstva. Zajednički projekt Grada Čazme i Udruge – izložba vina „Čazmanski vinokap“, postao je tradicionalan dio ovdašnje turističke ponude, zaključuju organizatori uoči sljedeće, 5. izložbe vina u Čazmi.
„Zahtjevan je to projekt jer je riječ o međunarodnoj izložbi s više od 100 izlagača što je zavidan broj čak i za izložbe s dužom tradicijom, a čazmanska, osim po broju uzoraka, prednjači i po njihovoj kvaliteti“, ističe predsjednik Udruge vinogradara i vinara Čazma, Mladen Furmek.
Na promidžbi vinogradarstva i podrumarstva čazmanskoga kraja i dalje će se raditi, uz ostale turističke djelatnosti na tom području, a Udruga i Grad Čazma zadovoljni su dosadašnjom suradnjom. Drukčije je kad je riječ o suradnji sa županijom: „Žao nam je što se BBŽ maćehinski odnosi prema Udruzi i što Čazmanski vinokap nije poduprla niti s 1 kunom, iako su za organizaciju potrebna značajna financijska sredstva“, istaknuo je gradonačelnik Dinko Pirak dodavši kako se za blagdan sv. Vinka – Vincekovo planira potpisivanje povelje o prijateljstvu i suradnji čazmanske Udruge vinogradara i vinara te Udruge Kethely iz Mađarske, koja se već predstavila na Čazmanskom vinokapu. Redoviti sudionici te manifestacije su i slovenski vinogradari i vinari, iz Općine Metlika, s kojima će se slična povelja potpisati tijekom 5. čazmanskog vinokapa. „S obzirom na njegov međunarodni karakter i značaj, za organizaciju 5. čazmanskog vinokapa sljedeće godine očekujemo i potporu Ministarstva poljoprivrede“, rekao je gradonačelnik Pirak.