U 25 udruga, Matica umirovljenika BBŽ broji 8.000 članova, rečeno je na skupštini održanoj u čazmanskom Domu umirovljenika u srijedu, 12.prosinca.

U suradnji s gradskim i općinskim udrugama, Matica je tijekom godine organizirala razne aktivnosti, na kojima je sudjelovalo oko 1.300 članova. Riječ je o sportskim susretima umirovljenika u Kukavici i Daruvaru te festivalu pjevačkih zborova u Garešnici, gdje su nastupili zborovi iz Čazme, Daruvara, Grubišnog Polja, Končanice, Šandrovca, Štefanja i Velikog Grđevca.

Umirovljenike je pozdravio čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, izrazivši zadovoljstvo što je skup održan u obnovljenom Domu umirovljenika gdje će se, po programu koji je u postupku odobravanja, ondje provoditi aktivnosti dnevnog boravka za umirovljenike s čazmanskog područja.

Poslije radnog dijela Skupštine umirovljenici su se zabavljali uz glazbu čazmanskih sviraca, a na kraju, kao iznenađenje, posjetili Božićnu priču s čarolijom četiri milijuna lampica u Grabovnici, za koju im je Grad Čazma platio ulaznice, a domaćin bila čazmanska Matica umirovljenika. (Franjo Jagatić)