Jedan po jedan uređuju se i obnavljaju svi društveni i vatrogasni domovi na području grada Čazme. Još prije par godina Grad Čazma legalizirao je i projektirao sve domove, a potom se krenulo u obnovu, dom po dom. Neki su pretvoreni u sportske dvorane i služe kao dvorane za tjelesni i druge aktivnosti udruga, a u druge je uloženo kako bi se stvorili uvjeti za njihovo korištenje. Lani je za tu namjenu uloženo više od 2 milijuna kuna:
“Društveni domovi nekada su bili česta mjesta okupljanja ljudi. Danas se manje koriste, ali opet posluže svrsi. Stoga je dobro ulagati u njihovo održavanje jer, u konačnici, oni su društveno dobro i trebaju biti na raspolaganju našim građanima”, rekao je gradonačelnik, Dinko Pirak.
Tako su u društvenom domu u Cerini uređeni sanitarni čvorovi koji su ovdje nedostajali i što je uvelike otežavalo njegovu uporabu. Postavljene su instalacije i uređena je unutrašnjost, a uskoro će biti postavljene i sanitarije. Ukupna vrijednost radova je oko 25.000 kuna, a financirani su iz Proračuna Grada Čazme.

Grad Čazma, uz to što obnavlja i uređuje društvene domove, iz Gradskog proračuna plaća režijske troškove za svaki od njih.