Pasija 2014  naziv je izložbe asamblaža – kombinirane tehnike, korištenje “ready-made” predmeta. Ciklus je nastao na IV. godini studija, a predstavlja Križni put. Radovi s izložbe izlagani su na Pasionskoj baštini 2011. godine u Zagrebu.

Otvorenje izložbe je 15. travnja 2014. u 19,00 sati, u Gradskoj knjižnici u Čazmi, a izložba je otvorena do 30. travnja 2014. te se može razgledati u radno vrijeme knjižnice.

Matko Antolčić – (08. 06. 1988. u Bjelovaru), osnovnoškolsko obrazovanje stekao u Čazmi. 2007. god. maturirao na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, grafički odsjek, pod vodstvom prof. Jure Kokeze. 2007. god upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, grafički odsjek. 2012. god., u klasi izv. prof. Mirjane Vodopije završio je preddiplomski sveučilišni studij Grafika i stekao akademski naziv sveučilišni prvostupnik grafike. Iste godine upisuje diplomski studij Grafika. 2013. god. diplomirao je na istoimenom diplomskom studiju Grafika i stekao akademski naziv magistar grafike.

Do sada je ostvario devet samostalnih izložbi od kojih je jedna predstavljena u inozemstvu, devet skupnih izložbi te sudjelovao na pet likovnih kolonija.

„U svom radu koristim avangardnu tehniku foto-montaže i „ready-made“predmete, poput čavala, platna i suhih grana, a sve povezujem nanosima boje. Mini-ciklus križni put, koji nastaje na četvrtoj godini  studija, energičan je, polemičan i naturalan primjer asamblaža, kojim želim istaknuti pojam i suštinu svake pojedine postaje.“ (M. Antolčić)

skidanje s križa