U petak, 5. prosinca 2014. u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Slavko Kolar na književnoj tribini Čazmanski pARTy gostovat će nagrađivana fotografkinja, likovna umjetnica i spisateljica Sandra Vitaljić i predstaviti svoju najnoviju knjigu “Rat slikama – Suvremena ratna fotografija”, kao i svoje prijašnje stvaralaštvo.

Organizatori: Gradska knjižnica Slavko Kolar (Čazma) i Hrvatsko društvo pisaca (Zagreb), moderator tribine: Slađan Lipovec.

Sandra Vitaljić rođena je u Puli 1972. godine. Magistrirala je fotografiju na Akademiji za film i TV (FAMU) u Pragu, a na istom fakultetu doktorirala je iz područja povijesti i teorije fotografije. Zaposlena je kao izvanredna profesorica na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.
U sklopu umjetničke rezidencije CEC ArtsLink boravila je u Ansel Adams Center for Photography u San Franciscu (1997.). Izlagala je u zemlji i inozemstvu. Njene fotografije nalaze se u stalnom postavu Moderne galerije u Zagrebu i kolekcijama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, te u kolekciji Polaroid i Camera Austria. Dobitnica je Fulbright stipendije (SAD), CCN Award (Austria) i prve nagrade na natječaju T-HT@MSU.hr. Objavila je knjige “Neplodna tla” i “Rat slikama – Suvremena ratna fotografija”.

zagreb 07.05.2012sandra vitaljicfoto vedran peteh