U petak, 14. ožujka 2014. u 19:00 sati u Gradskoj knjižnici Slavko Kolar na književnoj tribini Čazmanski pARTy gostovat će najmlađi domaći književnik svjetskoga glasa – Marko Pogačar.

S moderatorom Slađanom Lipovcem razgovarat će o suvremenoj književnoj sceni, iskustvima iz svijeta iz prve ruke, nastupima pred auditorijem od više tisuća ljudi i predstaviti svoju poeziju, kratke priče i esejistiku koja pokriva vrlo širok opseg interesa i tema, a kojima je u vrlo kratkom periodu stekao ugled kod domaće, a posebno svjetske kritike i publike.

Jedinstvena prilika da se i sami, u središtu Čazme, osjećate kao u središtu svijeta.

Ulaz je besplatan, a pARTy zajamčen.

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Objavio je četiri knjige pjesama, tri knjige eseja te knjigu kratkih priča. Urednik je u književnom časopisu Quorum i dvotjedniku za kulturna i društvena zbivanja Zarez. Bio je stipendist fondacija Civitella Ranieri, Passa Porta, Milo Dor, Brandenburger Tor, Internationales Haus der Autoren Graz, Récollets-Paris itd. Nagrađivan je za poeziju, prozu i esejistiku, a tekstovi su mu prevođeni na dvadeset pet jezika.

marko pogačar