U petak, 14. studenoga 2014. u 19:00 sati u Gradskoj knjižnici Slavko Kolar na književnoj tribini Čazmanski pARTy gostovat će nagrađivana pjesnikinja, prevoditeljica i glazbenica Ana Brnardić.
Organizatori: Gradska knjižnica Slavko Kolar (Čazma) i Hrvatsko društvo pisaca (Zagreb)
Moderator tribine: Slađan Lipovec

ANA BRNARDIĆ rođena je u Zagrebu 1980. godine. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Objavila je četiri pjesničke zbirke: Pisaljka nekog mudraca (1998. – Nagrada Goran za mlade pjesnike i Nagrada Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji pjesnički prvijenac 1999.), Valcer zmija (2005. – nagrada Kvirin za mlade pjesnike), Postanak ptica (2009) i Hotel cu muzicieni (izbor iz poezije, Bukurešt, Rumunjska, 2009, prev. na rumunjski Dumitru M. Ion). Priprema novu zbirku pjesama koja izlazi ove zime.
Pjesme su joj prevedene na desetak jezika te objavljene u različitim domaćim i stranim književnim časopisima te u antologijama. Prevodi s rumunjskog jezika (u tandemu s Adrianom Oproiuom) modernu i suvremenu rumunjsku prozu (Urmuz, Bizarne stranice, Litteris, Zagreb, 2014; M. Blecher, Događaji u neposrednoj irealnosti, Edicije Božičević, Zagreb, 2014) i poeziju (Geo Bogza, Gellu Naum, Nora Iuga, Marta Petreu, Claudiu Komartin, Cosmin Perţa itd.). Radi kao glavna tajnica u Hrvatskom društvu pisaca.

ana brnardic