U utorak, 13. svibnja 2014. u 20:00 sati, u kino dvorani Centra za kulturu u Čazmi održat će se koncert ansambla “Acoustic project”. Jedanaest vrsnih glazbenika, većinom članova Zagrebačke filharmonije, jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni. Predvođeni skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanovićem, svojim neobičnim programima – od klasike do jazza, rocka, argentinskog tanga i orijentalne glazbe nude jedinstvene glazbene izazove.

Ansambl je počeo raditi 2008. g., i od  tada su održali brojne koncerte u Zagrebu i diljem Hrvatske, nastupivši na vodećim festivalima u zemlji, pritom ugostivši brojne ugledne klasične i jazz glazbenike kao što su: Neven Frangeš, Elvis  Stanić, Mario Mavrin, Ricardo Luque, Maria Kuhar Šoša i drugi, te su s njima ostvarili vrlo uspješne i raznovrsne programe.

2012. godine ansambl snima svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i „Morris studia“ te snima spot za skladbu „Sous le ciel de Paris“ u režiji Darka Drinovca.

Ansambl čine: Dani Bošnjak, flauta; Branko Mihanović, oboa; Mario Čopor, klavir; Stanislav Muškinja, bubnjevi; Martina Sačer, violina; Josip Novosel, violina; Aleksandar Jakopanec, viola; Jasen Chelfi, violončelo; Dubravko Palanović, kontrabas.

PROGRAM:

1.Georg Friedrick Handel/arr.D.Palanović, Sarabanda

2.Dubravko Palanović, Preludij

3.Paquito D’Rivera, Aires Tropicales: Afro; Vals Venezolano

4.Bill Evans/arr.D.Palanović, Waltz for Debby

5.Eden Ahbez/arr.D.Palanović, Nature boy

6.grčka tradicionalna/ Dubravko Palanović, Misirlou

7.Hubert Giraud/arr.D.Palanović, Sous Le Ciel De Paris (Under Paris skies)

8.Nino Rota/arr.D.Palanović, Glazba iz filma „The Godfather“

9.Astor Piazzolla/arr.D.Palanović, Adios Nonino

Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture RH i Grad Čazma.

ULAZ SLOBODAN!

ACOUSTIC_PROJECT