Učenici, učitelji i suradnici poprock škole iz svih gradova gdje ona djeluje (Sisak, Petrinja, Kutina, Ivanić Grad, Posavski Bregi i Čazma), u subotu, 10. 5., na poziv Predsjednika Republike Hrvatske, bili su na Pantovčaku, na druženju s Predsjednikom.

U vrlo srdačnom i opuštenom razgovoru upoznali su Predsjednika s radom i programom poprock škole koja već devet godina uspješno djeluje u cijeloj regiji.

Ugodno ga je iznenadila informacija da se poprock škola proširila na tri županije, da dolaze djeca iz Topuskog, Gline, Banove Jaruge, Bjelovara, Sesveta pa čak i zagrebačke Dubrave i da je škola postala istinski kulturni brand .

Predsjednika su upoznali i s najvećim dosadašnjim uspjehom poprock škole, a to je odlazak u Sjedinjene Američke Države, na najprestižniji svjetski blues festival, u kolijevku svjetskog bluesa u Memphisu. Organizacija „Hrvatske blues snage“, članica Blues Foundation, prepoznala je stručan rad i kvalitetu poprock škole i dodijelila im licencu da predstavljaju  Republiku Hrvatsku na tom prestižnom festivalu. U Memphisu su postigli veliki uspjeh, svirali na legendarnom Beale Streetu, snimali u Sound Studiu i ostavili neizbrisiv trag. Bili su u pravom smislu glazbeni, kulturni i turistički promotori regije i Republike Hrvatske.

S obzirom da je Predsjednik i sam akademski glazbenik, zanimao ga je način rada i nastavni program u poprock školi koji se ipak razlikuje od klasične glazbene škole. Stoga su ga upoznali s vlastitom literaturu i onim što je najvažnije u poprock školi, a to su učitelji i suradnici.  Riječ je o vrhunskim glazbenicima koji  po svojoj vokaciji spadaju u sam vrh hrvatske rock i blues glazbe, koji sviraju ili su svirali u našim najvećim rock bandovima poput „Prljavog Kazališta“, „Divljih Jagoda“, „Daleke Obale“ itd.

Nakon upoznavanja s učenicima i učiteljima poprock škole, Predsjedniku su uručeni i simbolični darovi. Tom prigodom uručena mu je i povelja o počasnom članstvu u poprock školi koju je primio s velikim zadovoljstvom.

Na kraju druženja, polaznici i učitelji poprock škole su Predsjedniku odsvirali nekoliko pjesama s novog CD-a koji će izaći do kraja godine. U prekrasnom blues i rock ozračju dobili su i obećanje da će nagodinu na njihovu desetu, jubilarnu obljetnicu Predsjednik biti gost i pokrovitelj poprock škole.

 

pop rock škola kod predsjednika