U petak, 08. studenog 2013. u 19:00 sati na književnoj tribini ‘Čazmanski pARTy’ u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara gostovat će književnik Radovan Dožudić. Predstavit će svoj novi roman „Oploviti zemlju magije“. Voditelj je Slađan Lipovec.

Radovan Dožudić, odvjetnik je i pisac. Rođen je 1956. godine u Zagrebu, mada sebe smatra rođenim Grubišnopoljcem jer, prema vlastitom iskazu, „čovjek se rodi na mjestu odakle seže prvo sjećanje“. Živi u Bjelovaru i Čazmi. Istra mu je povremeno stanište i stalna inspiracija, njegova zemlje magije.

Objavljene su mu dvije knjige kratkih priča: „Kratak za priču“ (2002.) i „Žene i pozdravi“ (2008.). Surađuje s književnim časopisima, zastupljen je u zbornicima kratkih priča. Nagrađivan je za svoj književni rad.

„Radovan Dožudić s lakoćom navodi čitatelja na prihvaćanje unutrašnjeg svijeta romana u koji je rukom vrsnog pripovjedača utkao svoj doživljaj magične zemlje Istre. Knjiga je putovanje kroz prostor, vrijeme, mitologiju. Tijekom fantastične pustolovine upoznajemo ljude nevjerojatnih sudbina, drevna bića i vjetrove koji od pamtivijeka pune jedra moreplovcima te u konačnici i otkrivamo autorovu životnu filozofiju koja je čudesna kao i samo putovanje, iako se može sažeti u tri riječi – život je prekrasan.“ – Hrvoje Kovačević

Tiskanje knjige Radovana Dožudića Oploviti zemlju magije sufinancirao je Grad Čazma.

oploviti