Svjetski dan poezije (engl. World Poetry Day) UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije diljem svijeta. Na proglašenju praznika rečeno je da treba dati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim pjesničkim nastojanjima.

Ovaj veliki dan obilježava se i u Hrvatskoj brojnim događanjima. Osim što je prvi dan proljeća i Svjetski dan poezije, 21. ožujka je i rođendan hrvatskog književnika Ivana Gorana Kovačića odnosno Goranovo proljeće.

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma tim povodom organizira javno čitanje – recitiranje poezije te pozivamo naše pjesnike, učenike, profesore odnosno sugrađane na Akciju čitanja – recitiranja poezije na glas.

Akcija čitanja – recitiranja poezije održat će se 21. ožujka 2014. s početkom u 12,00 sati i trajat će do 18,00 sati u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma.

Pridružite nam se – zajedno čitajmo, recitirajmo,  a ujedno proslavimo Svjetski dan poezije, pozdravimo proljeće i obilježimo rođendan Ivana Gorana Kovačića.

Vinka Jelić-Balta, ravnateljica

poezija