Pjevački zbor OŠ Čazma, koji broji pedeset i sedam članica, i ove je godine predstavljao Bjelovarsko-bilogorsku županiju na 57. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, 7. i 8. svibnja u Varaždinu. Koliko je to veliki uspjeh za čazmanski, potvrđuje činjenica da je ove godine nastupilo četrdeset zborova osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske u kojima je pjevalo ukupno tisuću i četiristo pjevača i pjevačica u različitim kategorijama. Pjevački zbor OŠ Čazma, pod vodstvom profesorice glazbene kulture Nikoline Brajković Draguljić, ocijenjen je s izvrsnih 85,80 bodova od ukupno 90 te je osvojio srebrnu plaketu.

Na smotri zborova osnovnih škola naše županije, koja je ovaj zbor dovela do Varaždina, natjecala su se samo tri školska zbora – iz OŠ Čazma, OŠ V. Nazor, Daruvar i OŠ Garešnica, što govori u prilog sve manjoj zainteresiranosti djece za nekada popularnu izvannastavnu aktivnost. No, profesorica Brajković Draguljić ne posustaje te kaže kako se njezine učenice dogodine žele okušati u natjecanju u zahtjevnijoj B kategoriji.

Osim zadovoljstva koje pruža zborsko pjevanje, mlade Čazmanke uživale su i u dvodnevnom posjetu Varaždinu, a nagrada za njihov trud tijekom školske godine i uspjeh na hvalevrijednom natjecanju u gradu glazbe bilo je kupanje u Varaždinskim toplicama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA