Ženski vokalni sastav KUD-a “Sloga” Miklouš pobijedio je na 11. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava, u kategoriji izvorne pučke glazbe.

Riječ je o jedinstvenom susretu malih vokalnih skupina različitih kategorija koje su svoj nastup izborile na županijskim smotrama tijekom ove godine. Zbog sve većeg broja sudionika, ove je godine Susret organiziran na dvije lokacije, u suorganizaciji s HPD “Slavulj” iz Petrinje te ZAKUU Krapinsko zagorske županije.

Organizator smotre je Hrvatski sabor kulture, a pokrovitelj Ministarstvo kulture. Supokrovitelji su Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka županija, Grad Petrinja i POU Hrvatski dom Petrinja.

U programu je u 2 kategorije nastupilo 11 malih vokalnih sastava.

Prvo mjesto u kategoriji izvorne puhačke glazbe pripalo je Ženskom vokalnom sastavu KUD-a “Sloga”, a u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, ženski vokalni ansambl “Gouriena” iz Zagrebačke županije.

ŽVS KUD-a “Sloga” od svoga je nastanka 2010. g. drugi put nastupio na državnom susretu vokalnih sastava koji ima natjecateljski karakter, odnosno drugi je put po mišljenju selektora predstavljao BBŽ u kategoriji izvorne pučke glazbe.

Kako bi im čestitao na postignutom uspjehu, članice ŽVS KUD-a “Sloga” primit će gradonačelnik Dinko Pirak, u svojemu uredu, u utorak, 11.11.2014. u 9,30 sati.

sloga susret