U danima kad mnogi hrvatski navijači prate majstore tog zanata na malim ekranima, o rukometu se govori i u Čazmi.

U subotu 25.1.2014. u 19:00 sati u motelu „Ana“ u Čazmi održat će se godišnja sjednica Rukometnog kluba „Čazma“ kojoj će prethoditi rođendanska utakmica protiv RK Gola, u školsko-sportskoj dvorani, s početkom u 17:00 sati.

RK „Čazma“ osnovan je 23.1.2013. i, prema riječima predsjednika Stjepana Kezelea, u prvih godinu dana ostvareno je mnogo. Proljetni dio 2013. igrali su prve utakmice i zabilježili prvu pobjedu na Danima Općine Dubrava protiv domaćina, zatim je održan i prvi Kup Čazme, za Dane grada, gdje je prvi prvak postao RK „Superradio“.

Od jeseni 2013. ušli su u natjecanja s dvije dobne skupine – dječacima A, 2000. godište, te dječacima B, 2002.. Ostvarili su nekoliko pobjeda i s dječacima A i B zauzeli 5. mjesta na tablicama.

Također treba spomenuti i čazmanski Božićni turnir za dječake A, na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa iz Bjelovara, drugo ekipa Čazme, a treće dubravska. U RK Čazmi se nadaju da će taj turnir postati tradicionalan.

U Klubu naglašavaju da je jedan od njihovih najboljih igrača, Ivan Stjepanović, prešao u redove „Bjelovara“, iz kojega na njegov račun dolazi velik broj pohvala.

dabrići1