Ove će se godine održati 15. izbor za najuzorniju ženu BBŽ, potkraj lipnja u Ivanskoj.

Seoska žena je temelj kućanstva i obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i ima  sve važniju ulogu u očuvanju i razvitku ruralnog područja. Kroz izbor najuzornije,  želi se afirmirati ta njezina uloga .

Projekt “Izbor Najuzornije hrvatske seoske žene” pokrenut je prije petnaestak godina na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i Zagrebačke županije, a do sada su dvije seoske žene iz BBŽ ponijele lentu najuzornije hrvatske seoske žene. S čazmanskoga područja, Božica Tonković iz Miklouša izabrana je za najuzorniju seosku ženu BBž 2009..

Najuzornija seoska žena može biti žena koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela, u svojoj sredini je poznati borac za razvoj društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a do sada nije sudjelovala na natjecanju za izbor najuzornije seoske žene.

Ukoliko želite sudjelovati, možete prijaviti sebe, članice svoje  obitelji ili poznanice do 25. travnja u Gradsku upravu u Čazmi, gdje se može dobiti obrazac za prijavu. Izbor organizira Bjelovarsko-bilogorska županija, a s područja grada ili općine prijavljuje se jedna, iznimno dvije kandidatkinje. Prijavljuje ih  gradonačelnik – načelnik, odnosno pravna osoba ili institucija.

bozica