Održan je 2. planinarski pohod pod nazivom „100 žena na Mjesecu“, koji je organiziralo planinarsko društvo HPD “Garjevica” Čazma, na prostoru izletišta Pletarac, u srcu tog dijela Moslavačke gore.

Primarni ciljevi pohoda su popularizacija Moslavačke gore, njezinih prirodnih ljepota, njezinih smaragdnih šuma, povijesnih gradina i njezinog vrha, atraktivnog naziva Mjesec te, što je možda i još važnije, popularizacija planinarstva, s posebnim naglaskom na velikoj ulozi i važnosti žena u planinarstvu, poručuje predsjednik HPD-a “Garjevica” Čazma, Kristijan Čikor,
Moslavačka gora nalazi se u središnjoj Hrvatskoj, na granici Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije i dio je starog ulegnutog, gromadnog gorja paleološkog nastanka, bogato rudnim bogatstvom. Najviši vrh je — Humka 489 m n.v., a značaniji vrhovi još su: Vis (444 m n.v.), Strma međa (Kaluđerov grob 437 m n.v.) i Mjesec (354 m n.v.).
Mjesec predstavlja najviši vrh Moslavačke gore s “čazmanske“ strane i gotovo je u središnjem dijelu tog jedinstvenog gromadnog gorja. Inače, Moslavačka gora je obrasla gustim šumama bukve, hrasta kitnjaka, graba, kestena, crne johe i breze, a u nižim predjelima kultiviranim voćnjacima i vinogradima. Na njoj su pronađeni fosilni nalazi praslona i nosoroga u rudniku bentonitske gline u Gornjoj Jelenskoj 1994. godine. Ima više kamenoloma od kojih su neki napušteni. Najznačajniji su Pleterac i Mikleuška. Na Moslavačkoj gori postoje ostaci starih utvrda, od kojih su najpoznatiji Garić-grad, Jelengrad i Košuta grad. Površina Moslavačke gore iznosi oko 1350 km².

U sklopu projekta Čazma Natura, najvećeg projekta u povijesti Grada Čazme, vrijednog 26 milijuna kuna, obilježit će se ulaz u Regionalni park Moslavačka gora – obilježavanjem ulaznog puta u Regionalni park Moslavačka gora interpretacijskom pločom te će se prezentirati geo lokalitet Pleterac – jezgra Moslavačke gore – prezentacijom područja novih istraživanja koja rješavaju dilemu o stratigrafskoj pripadnosti (starosti) moslavačkih granita.

HPD „Garjevica“ Čazma osnovano je 1.veljače 2012 godine na inicijativu Turističke zajednice Moslavina-Čazma. Društvo je postalo 260. članica Hrvatskog planinarskog saveza.
Pohod na Mjesec atraktivna je rekreativna i turistička manifestacija za koju se u Društvu nadaju da će postati tradicionalna, sadržajno upotpuniti turističku ponudu Grada Čazme te pridonijeti aktualizaciji i revitalizaciji jedinstvenog područja Moslavačke gore.