Odlukom LAG-a „Moslavina“, Grad Čazma dobio je sredstva za rekonstrukciju vatrogasnog doma u Dapcima. Ukupna vrijednost projekta je 361.256,08 kn, a Gradu Čazmi dodijeljeno je 265.072,95 kn.

Na 14. sjednici Upravnog odbora LAG-a „Moslavina“, jedna od glavnih točaka dnevnog reda bila je donošenje odluka o odabiru 11 projekata prijavljenih na 2. LAG Natječaj za TO 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, a koji je sukladan TO 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost potpora koju će LAG „Moslavina“ plasirati kroz ovaj Natječaj je 2,6 milijuna kuna, sa svrhom poboljšanja životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinosa atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanjem rasta i društveno – ekonomske održivosti.

Grad Čazma podnio je prijavu temeljem koje je ostvario potporu za obnovu Vatrogasnog doma u Dapcima.

– Projekt je vrlo dobro rangiran i na trećem smo mjestu po broju bodova, što znači da su naša Razvojna agencija i gradske službe dobro pripremile ovaj projekt, na čemu im čestitam. Nositelj je Grad Čazma i siguran sam da ćemo dobro utrošiti dobiveni novac. Što se tiče ostalih domova, malo po malo nastavit ćemo uređivati svake godine dva do tri doma, kao što smo to činili i do sada i nećemo stati na Dapcima, ističe gradonačelnik, Dinko Pirak.

Rekonstrukcijom vatrogasnog doma u Dapcima želi se podići standard kvalitete života u ruralnim područjima. Radovi obuhvaćaju unutarnju rekonstrukciju garaže, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju međustropne konstrukcije, rekonstrukciju pročelja, krovišta te krovnu oborinsku odvodnju. Inače, projekti će se provoditi na području 11 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a „Moslavina“, a odnose se na rekonstrukcije i opremanje društvenih i vatrogasnih domova, izgradnje dječjih igrališta, uređenja groblja te gradnju tržnice.