Čazma je u nedjelju, 4. lipnja bila jedna od postaja 37. zagrebačkog oldtimer rallyja. Sudionici su iz Zagreba, preko Kloštar Ivanića stigli u Čazmu, a građani su na svakoj od lokacija mogli razgledati izložena vozila. Okupilo se stotinjak sudionika.

Najstarije prisutno vozilo bio je automobil Nash iz 1928. godine, a većina vozila je bila iz ’60. i ’70. godina. Bilo je tu i onih koje još danas možemo vidjeti na cestama, a starija su od 30 godina.

Sudionike rallyja pozdravio je na glavnom čazmanskom trgu gradonačelnik Dinko Pirak, koji je i sam ljubitelj starodobnih vozila.

– Ovakvi sadržaji dobri su za turističku promociju Čazme jer dobra smo destinacija za oldtimer rute, pogotovo što je to prepoznao i ovako jak klub kao što je Zagrebački oldtimer klub. Ovo je još jedan dodatan sadržaj našem gradu i drago mi je da su nas izabrali kao jednu od destinacija za svoju vožnju, rekao je gradonačelnik.

– Ove godine smo išli u ovaj istočni dio. I meni je ovaj kraj iznenađenje jer rijetko idem na ovu stranu pa sam ostao ugodno iznenađen, kao i svi ostali sudionici, rekao je predsjednik Oldtimer kluba Zagreb Radovan Marjanović Kavanagh.

Sudionici rallyja upoznali su kulturnu i turističku ponudu Grada Čazme za što su se pobrinule djelatnice Turističke zajednice i Centra za kulturu.

Foto: Davor Kirin-Photography