Društvo “Naša djeca” Čazma i Grad Čazma pozivaju na 4. Cvjetni korzo u Čazmi koji će se održati u subotu 10. lipnja 2017. godine. Njime se, kroz veselje, ples i pjesmu, želi obilježiti proljeće u njegovom punom zamahu, skori početak ljeta koji donosi kraj školske i pedagoške godine i svima drage ljetne praznike.

Okupljanje sudionika je u 17h na gradskom trgu. Od 17:15 do 17:45 održat će se Cvjetna povorka kroz središte Čazme. Od 18 do 18:45 predstavljanje sudionika:

  1. igrokaz “Dolazak proljeća” – Leptirići DV “Pčelica” Čazma
  2. Cvijeće u stihu – Đaci veseljaci, 2.a OŠ Čazma
  3. Amsterdam – Cvjetići, 2.b OŠ Čazma.

Od 19 do 20h pripremljen je zabavni program uz koncert Pop rock škole Čazma.

U 20h u kino dvorani Centra za kulturu u Čazmi održat će se Koncert udaraljki – Stanislav Muškinja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

U sklopu 4. Cvjetnog korza u Čazmi raspisan je 2. likovno-literarni natječaj “Jedan svijet, jedan cvijet”, čija je ovogodišnja tema Perunika – cvijet nebeski.
Pristigli su radovi iz više od šezdeset dječjih vrtića i osnovnih škola – od Iloka, Valpova, Varaždina, Zagreba, Duge Rese, Fužina, Pule, Šibenika… U srijedu, 31.5. stručno povjerenstvo u sastavu: Katarina Lončarević, umirovljena učiteljica likovne kulture, Maja Franelić, odgojiteljica predškolske djece, Franjo Matešin, akademski slikar i Vlatka Rešček, magistra primarnog obrazovanja ocijenili su i odabrali po tri najbolja likovna rada iz obje kategorije te će pohvaliti pet radova djece predškolskog i pet radova djece osnovnoškolskog uzrasta.
Društvo Naša djeca Čazma osiguralo je nagrade i pohvalnice najboljima.

Otvorenje izložbe pristiglih radova je u četvrtak, 8.6.2017. u 16,45 u Centru za kulturu Čazma.
Na otvorenju izložbe Dramska družina DND Čazma odigrat će igrokaz “SMJEHOTRANS”.