Drage sugrađanke i sugrađani!

Iza nas je još jedan supermaraton Zagreb – Čazma, „Od Kaptola do Kaptola“, 44. po redu. Ovo je bio jedan od najposjećenijih i najsadržajnijih maratona do sada te želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji. Ponajprije Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću, koji nam svake godine izađe u susret, pružajući domaćinstvo za prezentaciju maratona medijima u Gradu Zagrebu te sudjeluje na utrci označavajući njezin početak. Grad Zagreb i Zagrebačka županija veliki su i novčani pokrovitelji, na čemu im također zahvaljujem.

Hvala svim volonterkama i volonterima koji su, kao članovi sportskih klubova i udruga, svake godine na okrijepnim stanicama duž trase, neki od njih i više sati, omogućujući trkačima potrebnu okrijepu u dugoj i napornoj utrci.

Hvala članovima naših udruga – planinarima, DND-u, mažoretkinjama, konjičkim klubovima, puhačkom orkestru, motoristima, oldtimerima, lovcima, ekipi Super radija, učiteljicama i učiteljima, odgojiteljicama te svima ostalima koji su svoje slobodno vrijeme utrošili pripremajući i prateći djecu na igrama, nastupajući ili na bilo koji drugi način sudjelujući u organizaciji maratona. Zahvaljujem i Udruzi vinara i vinogradara Čazma na uspješnoj organizaciji 8. Čazmanskog vinokapa koji se održao kao uvertira maratonu. Zahvala slijedi i organizatorima Plazma – sportskih igara mladih, koji su donijeli dodatni sportski sadržaj za najmlađe u naš grad.

Ponosan sam i zahvalan i svojim sugrađankama i sugrađanima koji su posjetili događanja ovoga vikenda. Zahvaljujući njima, sav trud koji su uložili svi uključeni je dobio svrhu i smisao. Jer maraton nije samo utrka, iako je riječ o posebnoj, najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj, utrci s najdužom tradicijom, za koju svake godine ne jenjava interes trkača, a ove godine ih je na startu bilo čak 115! Supermaraton Zagreb – Čazma puno je više od toga, to je dio naše tradicije, posebnost našega grada koju smo uspjeli sačuvati kroz četiri desetljeća. Nadam se i vjerujem da ćemo tako nastaviti i u buduće, još mnogo, mnogo godina. Ako koga nisam spomenuo, neka se ne uvrijedi, svima koji su na bilo koji način sudjelovali, kao i medijima koji su proteklih dana izvještavali o događanjima iz grada Čazme, svima iskrena i velika hvala!

Gradonačelnik Dinko Pirak

Čazma, 31. ožujka 2019.