Eko sajam u Čazmi, koji se pod motom “Zdrava hrana Vaš izbor!” održava 9. godinu – jedinstven je po tome što okuplja ekološke proizvođače iz cijele Hrvatske.

Ove godine održat će se u subotu i nedjelju, 23. i 24. rujna u Čazmi, na gradskome trgu. Organizira ga udruga Eko Čazma, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Čazme, Turističke zajednice grada Čazme i drugih.

Ta tradicionalna manifestacija ističe važnost zdrave prehrane i zdravog načina života te, posljednjih nekoliko godina, životnog stila bez plastike.

Osnovna svrha sajma jest okupljanje certificiranih ekoloških proizvođača, a za sudjelovanje je potreban ekološki certifikat.

Sudjelovanje na ovogodišnjem Eko sajmu u Čazmi očekuje se od oko trideset ekoloških certificiranih proizvođača iz cijele Hrvatske, a ponuda će uključivati više od 300 ekoloških proizvoda po pristupačnim cijenama.

Za vrijeme Sajma, nastupit će mnoge udruge s područja Grada Čazme, a sudjelovat će i Dječji vrtić “Pčelica”. Održavat će se razna predavanja te besplatna podjela eko hrane za sve prisutne u subotu, 23. rujna, oko 13 sati.