Od 18. rujna do 31. prosinca u Čazmi, u istoimenoj galeriji, može se pogledati izložba Anton Cetin – 80.
Anton Cetin, koji je ovih dana proslavio 80. rođendan pa je otvorenje izložbe proteklo u svečarskom tonu, rođen je 1936. u Bojani. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti i diplomirao grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.Od 1966. do 1968. živio je i radio u Parizu, a od 1968. stanovnik je Toronta u Kanadi.
Za svoj rad primio je više nagrada i počasti. Kanadsko-hrvatska umjetnička udruga izabrala ga je za umjetnika godine 1986.. 1995. primio je od Vlade RH dva odličja: Red hrvatske Danice s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi i Red hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobit njezinih građana. 2001. Mare nostrum Croaticum dodjeljuje mu plaketu i priznanje za izuzetan doprinos na polju umjetnosti i kulture. Iste godine u Gradu Čazmi otvorena je Galerija Anton Cetin sa stalnim postavom njegovih djela. Njihov se broj uvijek iznova povećava te ih je sada 81.
Djela mu se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u mnogim zemljama svijeta.
Otvorenju izložbe u Čazmi, uz gradonačelnika Čazme Dinka Piraka, predsjednicu Gradskog vijeća Nedeljku Baćani i druge uvažene goste, prijatelje i članove obitelji, prisustvovao je i kanadski veleposlanik u Hrvatskoj, Daniel Maksymiuk.

Otvorenje izložbe organizirao je Centar za kulturu – Gradski muzej Čazma. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Grad Čazma.

Nakon Čazme, Cetinova djela moći će se razgledati i u Kutini, Petrinji, Zagrebu i Bjelovaru.