U petak, 24. veljače 2017. u 19,00 sati u Gradskoj knjižnici Slavka Kolar Čazma gostovat će jedan od najpopularnijih i najčitanijih suvremenih hrvatskih književnika/ca Bekim Sejarnović. Predstavit će svoje najnovije knjige: roman „Tvoj sin Huckleberry Finn“ i „Dnevnik jednog nomada“ zbirku zapisa sa svojih putovanja. Književni susret vodit će urednik nakladničke kuće VBZ Zoran Simić.
Tvoj sin Huckleberry Finn jedan je od onih romana koji pišete jednom u životu, u koji uložite cijeli život. (Roman Simić)

Najbolji roman jednog od najzanimljivijih postjugoslavenskih pisaca. (Zoran Ferić)

Bekim Sejaranović rođen je 1972. godine u Brčkom gdje je završio sedam razreda osnovne škole. Osmi razred završio je u Bosanskoj Gradiški, a od 1985. godine pohađa Srednju pomorsku školu u Rijeci, smjer nautika. Nakon položene mature jednu godinu studira na riječkom Pomorskom fakultetu, no potom odustaje od sna da postane pomorac te na tamošnjem Filozofskom fakultetu počinje studirati književnost. Godine 1993. seli se u Oslo, na čijem je Povijesno-filozofskom fakultetu 1999. godine magistrirao južnoslavenske književnosti. Na istom fakultetu od 2001. do 2006. godine radi kao lektor i predaje južnoslavenske književnosti, jezike i prevođenje. Istodobno, od 2000. godine pa sve do danas radi kao sudski tumač i književni prevoditelj, predaje norveški za strance te piše i objavljuje vlastitu prozu. Od 2011. do 2014. živi u Ljubljani, a od svibnja 2015. godine živi i radi u Zagrebu.