Grad Čazma ove godine bilježi boom vrtićanaca, a unatoč rastu broja prijavljene djece jedan smo od rijetkih gradova koji je osigurao mjesta za svu djecu, pa kod nas nema lista čekanja niti neupisane djece.

Ove je godine za upis u vrtić prijavljeno 63 djece, 18 više nego lani kad ih je bilo 45, i svi su upisani.

  • Iako su vrtićki kapaciteti ograničeni, ne želimo dopustiti da itko čeka na upis i zato smo odlučili izgraditi još jednu vrtićku zgradu, a u međuvremenu ćemo osigurati dodatni privremeni prostor kako bi sva djeca dobila adekvatan smještaj i uslugu u vrtiću, napominje gradonačelnik, Dinko Pirak, te dodaje:
  • Bez obzira na dodatno financijsko opterećenje i posao oko izgradnje i pripreme novog prostora, drago nam je i sretni smo što se broj novoupisanih vrtićanaca povećava. Djeca su, i to nisu prazne riječi, uistinu najveće blago, tako da nijedan trošak nije prevelik, ukoliko im omogućuje što kvalitetniji životni „start“. Grad Čazma je grad prijatelj djece i tu smo titulu dužni opravdati’,  zaključuje gradonačelnik.

Grad Čazma već je, u projektu vrijednom 6,3 milijuna kuna, za kojega su osigurana EU sredstva, dogradio vrtić. Ulaganjem u vrtić povećani su smještajni kapaciteti za 50-ero djece te su zaposleni novi djelatnici. U vrtiću je Grad Čazma proveo i europski projekt „Za čazmanske mališane zajedno“, kojim je omogućen boravak u vrtiću djeci čiji roditelji rade u popodnevnoj smjeni te zahvaljujući kojemu je također zaposleno nekoliko odgajatelja i stručnih suradnika, a nedavno je prijavljen još jedan takav projekt.