Konferencija za novinare na temu adventskog programa u gradu Čazmi održana je u srijedu, 28. studenog 2018. u Gradskoj upravi u Čazmi. Sudjelovali su gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak i direktorica Turističke zajednice grada Čazme, Martina Dončević.

Grad Čazma ove godine uvodi novitet u blagdansku ponudu. Riječ je o klizalištu površine 200 četvornih metara koje će biti smješteno na glavnom gradskom trgu i raditi svaki dan od 6. prosinca ove do 13. siječnja sljedeće godine. Uz klizalište, Grad Čazma i Turistička zajednica grada Čazme za vrijeme adventa pripremaju brojne popratne sadržaje, od ugostiteljstva, preko predstava do raznih drugih događanja namijenjenih uglavnom najmlađima.

Trg će biti i mjesto dočeka nove godine, a kao i prijašnjih, i ovoga puta organizirat će se doček za najmlađe, odnosno Dječja nova godina.

U događanja u Čazmi uključene su mnoge udruge, poput Društva „Naša djeca“ Čazma, raznih kulturno-umjetničkih udruga, pjevačkih zborova, Puhačkog orkestra, kulturno-umjetničkih društava, ustanove, Dječji vrtić „Pčelica“ Čazma, škole, Udruženje obrtnika Čazma i mnogi drugi. Nastavlja se i jedinstven projekt u Hrvatskoj – Grad vilenjaka – Čelfograd.

„Okućnica obitelji Salaj svakako je najpoznatiji sadržaj koji Čazma pruža tijekom adventa. Smatramo da kao Grad ne smijemo zaostajati u turističkoj ponudi u blagdansko vrijeme te stoga svake godine nastojimo osmisliti i pripremiti brojne zanimljive sadržaje za domaće i posjetitelje iz drugih krajeva“, napominje gradonačelnik, Dinko Pirak.

Direktorica TZ grada Čazme, Martina Dončević predstavila je program adventa u Čazmi pod nazivom “Božićna čarolija u Čazmi”:

KLIZALIŠTE NA GRADSKOM TRGU – od 06.12. do 13.01.

06.12. – 16.45 sati – kićenje bora s gradonačelnikom (DND Čazma), na Gradskom trgu

06.12. – 17.00 sati – OTVORENJE KLIZALIŠTA I DOLAZAK SV. NIKOLE

Nastupaju: Čazmanske mažoretkinje, Puhački orkestar Čazma, plesna skupina DND-a

 

09.12. – 17.00 sati – KUD GRANIČAR Čazma – djeca plesači i djeca tamburaši

– 17.30 sati – KUD SLOGA Miklouš

– 18.00 sati – MALI ČAZMANSKI SLAVUJI KUD-a ČAZMA

– PUŠTANJE LAMPIONA (Udruženje obrtnika Čazma)

 

16.12. – 17.00 sati – PREDSTAVA NA LEDU „Dan u laboratoriju Djeda Mraza“

– DRUŽENJE I FOTOGRAFIRANJE S DJEDOM MRAZOM

 

23.12. – 17.00 sati – VATRENI SHOW

– FACEPAINTING

 

30.12. – 17.00 SATI – PREDSTAVA „Doktor smijeha“

– GLAZBENI I ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU: biranje supertalenta, disco za djecu, izrada figurica od balona

 

* UGOSTITELJSKA PONUDA HRANE I PIĆA – svaki dan na Gradskom trgu od 06.12. do 13.01.

ADVENTSKI OBRTNIČKI SAJAM – nedjeljom na Gradskom trgu (Udruženje obrtnika Čazma)

 

31.12. – U PODNE – DOČEK DJEČJE NOVE GODINE – na Gradskom trgu – besplatna podjela čaja i glazbeni zabavni program „Šliper band“

– OD 21.00 sat – DOČEK NOVE GODINE – na Gradskom trgu – glazbeni zabavni program uz grupu “Šliper band“ i ugostiteljska ponuda hrane i pića te VATROMET

 

ČELFOGRAD – vikendima od 15 do 19 sati (8., 9., 15., 16., 22. i 23. prosinca) – kreativne radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta uz kostimirane Vilenjake – Čelfove, zgrada na Gradskom trgu pored klizališta.