Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma u sklopu programa Poljoprivredne i zelene knjižnice organizira predavanje „Briga o tlu“ Cvijete Biščević.
Tlo je medij života. Ono je izvor kalorija, ugljikohidrata, bjelančevina, ulja, lijekova, energije i vlakana. Ono filtrira i skladišti vodu te može ublažiti neke od najvećih problema sa kojima se suočavamo danas – od suša i poplava do klimatskih promjena. Kako brinuti o tlu i učiniti ga plodnijim?
O tlu, koje je najveći izvor svjetske bioraznolikosti, i o tome kako vratiti život u degradirana tla, a samim time i u hranu koju jedemo, govoriti će Cvijeta Biščević, permakulturna aktivistica iz udruge ZMAG – Zelena mreža aktivističkih grupa, koja zajedno s Brunom Motikom potpisuje autorstvo priručnika “Briga o tlu”.

Cvijeta Biščević je permakulturna aktivistica, predavačica, voditeljica radionica i organizatorica permakulturne edukacije s arhitektonsko-urbanističkom pozadinom. Od 2011. istražuje kako praktična rješenja za održivu svakodnevicu mogu osnažiti pojedinca i ojačati socijalnu koheziju te aktivno promiče unapređenje prehrambenog sustava kroz povećanje bioraznolikosti i regeneraciju krajolika, kako ruralnih tako i urbanih. Sudjelovala je u pokretanju nekoliko inicijativa za urbano vrtlarstvo, a posebnu strast razvila je prema kompostiranju, mikroorganizmima i tlu.

Predavanje će se održati 03. 02. 2017. u 19,00 sati u Gradskoj knjižnici Čazma.