Grad Čazma surađuje s prijateljskim mađarskim gradom Hevizom, mađarskim gradom Zalaegerszegom i Koprivnicom na europskom projektu „Sport Cannot Stop at Borders“. On se odvija u sklopu INTERREG programa hrvatsko-mađarske suradnje za koji je Gradu Čazmi odobreno 50.000 eura. Cilj programa je povezivanje stanovnika s obje strane granice, kroz organizaciju sportskih događanja, koji mogu poslužiti kao temelj budućoj suradnji. Projekt je ukupno vrijedan gotovo 200.000 eura, a Europa financira 85%. Traje od 1.5.2017. do 31.8.2018. g. i sastoji se od kampova za djecu, sportskih događaja, razmjene djece i odraslih, učenja stranih jezika, predstavljanja tradicijskih i kulturnih vrijednosti uključenih gradova itd..
U Koprivnici su početkom srpnja održane sportske igre mladih, a sljedeći događaj na kojemu je sudjelovao Grad Čazma održao se u petak, 22. rujna, u mađarskom gradu Zalaegerszeg. Ondje su boravili članovi čazmanskog planinarskog društva „Garjevica“.
Jedna od glavnih aktivnosti na projektu su trening kampovi, koji će se održavati u svakom gradu partneru. U Hevizu će se održati rukometni trening kamp, u Zalaegerszegu judo, u Koprivnici košarkaški, a u Čazmi nogometni kamp i to u sljedećim terminima: Zalaegerszeg: 16. – 22.10.2017., Hévíz: 21. – 27.11.2017., Čazma: 6. – 13.04.2018., Koprivnica: 14. – 20.05.2018.. Na svima će sudjelovati ukupno tridesetak čazmanskih srednjoškolaca.
Grad Čazma je prije mjesec dana objavio Javni poziv čazmanskim srednjoškolcima, a predstavnice Grada Čazme i Razvojne agencije Čazma održale su i prezentaciju ovog programa u Srednjoj školi Čazma, kako bi zainteresirale učenike za sudjelovanje.
Na prvi kamp u Mađarsku danas je otputovalo šestero učenika, uz stručnog voditelja, koji će ondje boraviti tjedan dana, potpuno besplatno, i moći učiti borilačku vještinu – judo i mađarski jezik.