HPD “Garjevica” Čazma i ove godine organizira tradicionalnu “metlarsku” zabavu na kojoj je glavni događaj izrada brezovih metli. Prethodi mu planinarsko hodanje po zapadnim obroncima Regionalnog parka Moslavačka gora, a dan završava plesom pod maskama.
ZATO NE ZABORAVITE U NAPRTNJAČU STAVITI ODJEĆU ZA MASKIRANJE!
Svi koji se upuste u pletenje metli od brezovine dobivaju diplomu „Br(e)zoučilišta“ koju je potpisuje „dekan“ Ivica Mataić, njegov idejni začetnik.

PROGRAM:
U 8.00 sati – dolazak na imanje obitelji Salaj u Grabovnici, 3 km od Čazme, poznato po zimskoj Božićnoj bajci (zagrijana velika dvorana)
Do 9.00 sati – dobrodošlica (razni namazi na kruhu, žestica, čaj, kuhano vino, kava)
U 9.00 sati kreće se na pohod obroncima Moslavačke gore. Na izbor se nudi: kraća ruta – 2 sata hoda, dulja – 3  sata i organizirano razgledavanje Čazme i okolice autobusom domaćina.
Od 12.00 sati je ručak – planinarski grah.
Nakon ručka slijedi radionica izrade metli, ples srca, ples pod maskama i s metlom, kao i druge zabavne igre uz glazbu uživo.

Povratak prema dogovoru.

ZAHTJEVNOST HODANJA: tehnički nezahtjevno; kondicijski umjereno teško

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, zaštita od kiše ili snijega, zamjenska odjeća, štapovi za hodanje te ostala oprema za jednodnevni izlet, ovisno o vremenskim uvjetima.

DOKUMENTI: osobna i zdravstvena iskaznica te planinarska iskaznica s markicom za 2016.

PREHRANA: u organizaciji domaćina. Kotizacija 40 kn (uključuje piće i hranu dobrodošlice, ručak i diplomu „Br(e)zoučilišta”).
Organizator (vodič) izleta, po dolasku, plaća za sve članove svojega društva.

PRIJAVE: što prije, a najkasnije do 10. veljače na franjo.jagatic@gmail.com i mob. 099 2772 086.