U petak, 27. ožujka 2015. u 19:00 sati u Gradskoj knjižnici Slavko Kolar na književnoj tribini Čazmanski pARTy gostovat će mladi nagrađivani književnik Marko Gregur.

Organizatori: Gradska knjižnica Slavko Kolar (Čazma) i Hrvatsko društvo pisaca (Zagreb).

Moderator tribine: Slađan Lipovec. 

Marko Gregur (Koprivnica, 1982.) završio je preddiplomski studij ekonomije, preddiplomski studij odnosa s javnošću i medija, a trenutačno privodi kraju diplomski studij međunarodnih odnosa i diplomacije na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu.

Piše poeziju i prozu koju je objavljivao u časopisima i novinama kao što su Poezija, Republika, Kolo, Vijenac, Zarez, Večernji list, Odjek (Sarajevo), Ulaznica (Srbija), Klasje naših ravni (Vojvodina, Srbija), Ars (Crna Gora), Kaj, Znaci (Bugarska), Literatura i obšestvo (Bugarska), Liternaturnaja gazeta (Rusija), Glimmer train (SAD) i The Stocholm Review of Literature (London).

Dobitnik je:

druge nagrade na natječaju za kratku priču „Dr. Esad Sadiković“, Prijedor, 2010;

pobjednik natječaja  za kratku priču „Marko Martinović Car“, Vitez, 2010;

pobjednik natječaja časopisa Ulaznica „Ulaznica 2012.“, Zrenjanin, Srbija, 2012., u kategoriji proze;

nagrade „Ivan vitez Trnski“, Koprivnica, 2011. za najbolji neobjavljeni rukopis autora do 35 godina starosti koju dodjeljuje Podravsko-prigorski ogranak DHK;

jedan je od dvadeset pobjednika natječaja „Sea of words“, Barcelona, 2010., koji  raspisuju  The European Institute of the Mediterranean (IEMed) i Zaklada Anna Lindh u 43 zemlje euro-mediteranske regije;

nagrade Prozak za 2012. za najbolji prozni rukopis autora do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske koju dodjeljuju novine Zarez i Algoritam.

Objavio je zbirku poezije Lirska grafomanija (Naklada Ceres, 2011.) i zbirke priča Peglica u prosincu (DHK, 2012.) i Divan dan za Drinkopoly (Algoritam, 2014.).

Uvršten je u antologiju mladih hrvatskih prozaika Bez vrata, bez kucanja (Sandorf, 2012.)

marko gregur1

 

divan dan