Predstavnici slovenske Općine Radlje ob Dravi, Grada Otoka i Biograda na Moru s gradonačelnikom Čazme, Dinkom Pirakom održali su sastanak na temu moguće suradnje Grada Čazme i prijateljskih općina i gradova u projektima za europske fondove. Grad Čazma već je surađivao u projektu Europa za građane sa slovenskom općinom Radlje ob Dravi, koja je iz europskih fondova u proteklih pet godina iskoristila oko 15 milijuna eura. „Iskustva su dobra i u budućem vremenu ima se puno toga za napraviti, a Čazma ima veliku pomoć od slovenskih prijatelja“ – potvrdio je načelnik Općine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik.

Zadovoljni dogovorenom suradnjom su predstavnici Biograda na Moru koji su kao i grad Čazma, koji se nalazi u LAG-u Moslavina, članovi Lokalne akcijske grupe Laura. Voditelj LAG-a Laura, Ivan Čupić rekao je kako ove četiri jedinice lokalne samouprave čeka još puno posla.

Zvonimir Pućo, dogradonačelnik Otoka kazao je kako je Grad Otok dosta projekata komunalne i socijalne infrastrukture realizirao iz europskih fondova, a iskustva prijatelja iz Čazme, Biograda i Slovenije koji već duže vrijeme koriste programe Europske unije će pomoći i Otoku kako bi pronašli najlakše načine da zajednički programi budu oni koji će biti prepoznati i kao takvi financirani.

Nakon sastanka predstavnici gradova i općine sa svojim domaćinom gradonačelnikom Dinkom Pirakom i njegovim suradnicima posjetili su tvrtke ”Intra lighting” i Drvnu industriju „Čazma”.

gradonačelnik i bukovnik    u intri  u di