Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak u povodu blagdana svetog Florijana svim vatrogascima čestita blagdan njihova zaštitnika: 

 „Dragi vatrogasci i vatrogaskinje, zahvaljujem vam na vašem svakodnevnom požrtvovnom radu i neka vas sveti Florijan čuva, bilo da ste profesionalni vatrogasac ili dobrovoljac. 

Svaki četvrti Čazmanac je vatrogasac, a osobito se ponosimo našim DVD-ovcima, koji su temelj opstanka svakog sela. U naseljima u kojima postoji vatrogasno društvo i domovi su održavani, a ono što je najvažnije je da su vatrogasci pokretači raznih aktivnosti.

Posebno smo ponosni na vatrogasnu mladež koja redovito ostvaruje iznimne rezultate na natjecanjima.

Grad Čazma  i u ovoj godini nastavlja s povećanjem potpora vatrogastvu – pozicija za vatrogastvo u Gradskom proračunu kontinuirano se povećava, bilo da je to kroz financiranje Vatrogasne zajednice ili Javne vatrogasne postrojbe.  Osim toga, započeli smo sa uređenjem prostora gdje će biti smještena Javna vatrogasna postrojba (zgrada bivšeg Tehničkog) i to vlastitim sredstvima iz Gradskog proračuna. Nastojimo obnoviti i sve naše domove, no radovi teku postepeno  i svi će doći na red.  

Ove godine nam okolnosti ne dopuštaju da vam čestitam i osobno na prijamu, kao što je bio običaj svake godine do sada, no uz dobre želje za ovaj blagdan želim nam svima i da što prije vratimo život u normalu i nastavimo sa svim započetim projektima.“ 

Gradonačelnik

Dinko Pirak